Esittely

“Suomussalmella tehtiin ihmeteko, joka jää sotahistorian kirkkaimmaksi tähdeksi”
Presidentti Kyösti Kallio

UUSIMME VIIME VUODEN MENESTYSMATKAN TOIVEIDEN MUKAAN

Retken hinta on 520 € / hlö jaetussa kahden hengen huoneessa.

Lisämaksusta yhden hengen huone + 100 €.

Hintaan sisältyy ohjelman mukainen bussimatka Lyttylän Liikenteen bussilla, hotellimajoitus jaetussa kahden hengen huoneissa, 3 x aamiainen ja puolihoitoruokailut sekä kylpylän käyttö sen aukioloaikoina, opastetut kierrokset talvisotamuseossa ja Raatteentiellä sekä hernekeitto + pannari, opastettu vierailu Kalle Päätalon nuoruudenkodissa, lounas Oulangan kansallispuiston ravintolassa, Valamon luostarin opastus ja päivällinen ravintolan noutopöydästä sekä sisäänpääsymaksut retken vierailukohteisiin.

Matkalle mukaan mahtuu noin 40 henkilöä ja paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.

Sitovat ilmoittautumiset ja maksut 29.08.2022 mennessä.

Lisätiedot ja ilmoittautumiset Lyttylän Liikenteen yhteistyökumppanille

Matkatoimisto Matkatuuli Oy / Sari Kaunonen p. 044 242 0060

HUOM!! KOHTEISSA JONKIN VERRAN KÄVELYÄ, JOTEN MATKA EI SOVELLU LIIKUNTA RAJOITTEISILLE.

Noudatamme yleisiä valmismatkaehtoja, joiden lisäksi on Lyttylän Liikenne Oy:n omat ehdot, koskien matkavarausten peruuttamista.

Pohjoismaat, Baltia sekä kotimaan matkat, jotka sisältävät hotellimajoituksen:

  • 30 vuorokautta ennen matkaa ei tule peruutuskuluja
  • 29-14 vuorokautta ennen matkaa peruutuskulut ovat 10% matkan hinnasta
  • 13-7 vuorokautta ennen matkaa peruutuskulut ovat 50% matkan hinnasta
  • Alle seitsemän vuorokautta ennen matkaa peruutuskulut ovat 100% matkan hinnasta.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Matkatoimisto Matkatuuli Oy, jonka kanssa Lyttylän Liikenne Oy on yhteistyökumppani.

 

 

 

Matkaohjelma

  1. päivä (ma) Pori – Jyväskylä – Kuopio – Kajaani – Suomussalmi

Lähdemme klo 7.00 Lyttylän Liikenteen bussilla, Porin matkakeskuksesta kaunista Järvi-Suomen tietä Jyväskylään ja edelleen Suomussalmelle. Majoitumme kolmeksi yöksi Kiannon Kuohut kylpylähotelliin. Illallisen nautimme hotellin ravintolassa. Kylpylän käyttö sisältyy majoitushintaan kylpylän aukioloaikoina.

  1. päivä (ti) Raatteentie

Hotelliaamiaisen jälkeen lähdemme Raatteentien kierrokselle sotahistoriaan erikoistuneen oppaan johdolla. Opaskierroksen aikana tutustumme merkittäviin taistelupaikkoihin ja alueella oleviin muistomerkkeihin, kuten vaikuttavaan Talvisodan Monumentti kivikenttään ja sen keskellä olevaan Avara Syli muistomerkkiin. Merkittävä vierailukohde on myös Talvisotamuseo, jossa on runsaasti nähtävää, talvi- ja jatkosodan kalustoa ja erilaista esineistöä. Kierroksen aikana nautimme lounaaksi perinteisen hernesopan ja maukkaan pannarin. Illallinen tarjoillaan hotellin ravintolassa ja ennen illallista on mahdollisuus nauttia kylpylän virkistävistä palveluista.

  1. päivä (ke) Suomussalmi – Taivalkoski – Kuusamo – Suomussalmi

Aamiaisen jälkeen ajamme aluksi Taivalkoskelle, jossa sijaitsee kirjailija ja professori Kalle Päätalon lapsuudenkoti Kallioniemi. Paikallisen oppaan kertomana, saamme todentuntuisen kuvan kansalliskirjailijamme kotiseudusta sekä pienviljelijä- ja metsä-työmiesperheen arkisesta elämästä. Pistäydymme myös vuonna 1883 perustetussa ja Kalle Päätalonkin tunnetuksi tekemässä Jalavan kaupassa, joka on Suomen vanhin edelleen toiminnassa oleva kauppa.

Iltapäivällä retkemme jatkuu päivän pääkohteeseen Kuusamossa. Tutustumme Oulangan kansallispuiston vaikuttavaan luontokohteeseen Kiutakönkääseen, Suomen komeimpaan vesiputoukseen. Luontokeskuksessa voimme tutustua monipuolisiin luontonäyttelyihin sekä auditorion videonäytöksiin. Maittavan keittolounaan nautimme luontokeskuksen Ravintola Talonpojassa.

Palaamme takaisin hotelliin ja illallisen syömme tuttuun tapaan hotellin ravintolassa.

 

  1. päivä (to) Suomussalmi – Heinävesi – Pori – Rauma

Aamiaisen jälkeen ajamme Heinävedelle Valamon historialliseen luostariin. Paikallisoppaan johdolla tutustumme rauhaisaan luostarielämään ja mielenkiintoiseen ortodoksikulttuuriin. Päivän lounas on tarjolla luostarin Ravintola Trapesan noutopöydästä. Kotimatkalla pidämme tarpeen mukaan matkataukoja ja Poriin saavumme myöhään illalla.

Matkalle otamme noin 40 hlö ilmoittautumisjärjestyksessä.

MATKAVARAUKSET MATKATOIMISTO MATKATUULI OY / SARI P. 044 242 0060

 

SYKSYINEN RETKI HISTORIALLISELLE RAATTEENTIELLE JA JYLHÄNKAUNIISEEN KUUSAMOON 26.- 29.09.2022(4 pv) 520€ / hlö 2hh/huoneessa

520,00  sis. alv.

Matkalla tutustumme Raatteentien taistelun tapahtumapaikkoihin Suomussalmella sekä Kuusamossa Oulangan upeaan kansallispuistoon ja sen vaikuttavaan luontoelämykseen, Suomen komeimpaan vesiputoukseen Kiutakönkääseen. Vierailemme myös Kalle Päätalon mielenkiintoisessa nuoruudenkodissa Taivalkoskella sekä Heinäveden tunnelmallisessa luostarissa.

MATKAN HINTA 520 € / HLÖ JAETUSSA KAHDEN HENGEN HUONEESSA

KYSY LISÄÄ MATKASTA MATKATOIMISTO MATKATUULI OY / SARI  p. 044 242 0060

LÄHTÖ RAUMAN LINJA-AUTOASEMALTA KLO 06:15

PORIN MATKAKESKUS KLO 07:00

 

Paikkoja jäljellä

Yksityiskohdat

Lähtö: 26.09.2022 07:00
Rauman linja-autoasema klo 06:15 Porin matkakeskus klo 07:00

Saapuminen: 29.09.2022 23:00
Porin matkakeskus noin klo 23:00 Rauman linja-autoasema noin klo 23:50