Esittely

Retken pääkohde Bengtskärin majakka on Saaristomeren uhkein ja vaikuttavin nähtävyys. Sen jyhkeät kiviseinät ovat nähneet monet historiamme värikkäimmät tapahtumat. Tätä yhtä maamme komeinta nähtävyyttä Pohjoismaiden korkeinta majakkaa käy vuosittain ihastelemassa jopa 15.000 vierailijaa

Matkaohjelma

  1. päivä (pe) Pori – Rauma – Piikkiö – Mustio – Billnäs – Fiskars – Tammisaari

Lähdemme Porin matkakeskuksesta klo 7.00 Rauman kautta kohti Piikkiötä, jossa nautimme Kuninkaantien varrella olevassa kodikkaassa Tuorlan Majatalossa monipuolisen aamiaisen. Maukkaan aamiaisen jälkeen vierailemme Mustion ainutlaatuisessa kartanossa, joka on yksi Suomen arvokkaimmista kartanoista. Se sijaitsee vanhalla rautaruukki-alueella ja on kansallisesti merkittävä kulttuuriperinnekohde.  Sen historia ulottuu yli 200 vuoden taakse. Opastetun kartanokierroksen jälkeen voimme vielä ihastella upeaa englantilaistyylistä puistoa.

Ennen Fiskarsia pysähdymme tutustumassa oppaamme johdolla Billnäsiin, toiseen kuuluisaan ruukkimiljööseen, jossa pääsemme ihastelemaan ikivanhaa ruukkialuetta ja sen kaunista luontoa. Tämän jälkeen jatkamme Fiskarsin historialliseen ruukkiyhdyskuntaan. Mielenkiintoisen opaskierroksen jälkeen voimme omatoimisesti tutustua raudan valmistuksen kehtoon ja sen ihastuttavaan ympäristöön. Fiskars tunnetaan nykyisin myös suomalaisen muotoilun ja taiteen keskuksena ja paikalta löytyykin erilaisia työpajoja, puoteja, korkealaatuisia käsityö- ja taidenäyttelyjä, gallerioita jne.

Lähdemme Fiskarsista ja lyhyen ajomatkan jälkeen olemmekin ihastuttavassa Tammisaaressa, jossa majoitumme vanhan kaupungin osassa sijaitsevaan kodikkaaseen Motel Marineen. Paikallisoppaamme johdattaa meidän kaupunkikierrokselle ja saamme tutustua Suomen kauneimpiin lukeutuvan kesäkaupungin historiaan ja nykypäivään. Illalla nautimme meren äärellä sijaitsevassa Ravintola Fyrenissä monipuolisen illallisen. Maukkaan illallisen jälkeen voimme vielä omatoimisesti tutustua kaupungin vehreisiin rantamaisemiin ja ihastuttavaan vanhaan kaupunkiin.

2. päivä (la) Tammisaari – Bengtskärin majakka – Hanko – Piikkiö – Rauma – Pori

Aamiaisen jälkeen astumme tuttuun bussiimme ja suuntaamme matkamme kohti Suomen eteläistä kärkeä ja merellistä Hankoa. Perille päästyämme nousemme Marina Linesin risteilylaivaan ja edessämme on merimatka majakkasaareen. Saamme ihastella merellisiä maisemia suvisessa kauneudessaan samalla kun nautimme laivan maukasta lohikeittoa.

Rantaudumme Bengtskärin jylhälle kalliosaarelle. Majakan komeat kiviseinät ovat nähneet monet historiamme vaiherikkaat tapahtumat. Saariopastuksen jälkeen voimme omatoimisesti tutustua tähän kuuluisaan saareen ja halukkaat voivat vaikka kavuta ylös Pohjoismaiden korkeimpaan, 52 metriseen majakkaan ihailemaan ympärillä avautuvia huikeita merinäköaloja.

Mieleenpainuvan saarivierailun jälkeen palaamme kesäkaupunki Hankoon, jossa paikallisen oppaan johdolla tutustumme kaupungin ainutlaatuiseen ja merelliseen tunnelmaan, kylpyläkaupungin historiallisiin pitsihuviloihin sekä seuraamme Mannerheimin jalanjälkiä Hangossa.

Paluumatkalla ajamme Piikkiöön, jossa nautimme tuhdin iltapalan Tuorlan tutussa majatalossa.

Kotiin palaamme tuttua reittiä Rauman kautta Poriin myöhään illalla.

Retken hinta on 340 e / hlö 2 henkilöä samassa huoneessa. Yhden hengen huone lisähinta + 40 € 

Hintaan sisältyy ohjelman mukainen bussimatka, majoitus kahden hengen huoneissa aamiaisineen Motel Marinessa Tammisaaressa sekä buffet-illallinen Ravintola Fyrenissä, menomatkalla (pe) monipuolinen aamiainen ja tulomatkalla (la) tuhti iltapala Tuorlan Majatalossa Piikkiössä, paikalliset opastukset Billnäsissä, Fiskarsissa, Tammisaaressa ja Hangossa, risteilyretki sekä kevyt kalasoppalounas Bengtskärin majakkasaarella sekä sisäänpääsy ja opastus Mustion Linnassa.

Mukaan mahtuu 40 henkilöä ja paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.

Sitovat ilmoittautumiset 1.7.2022 mennessä. Paikkoja voi kysellä myös ilmoittautumispäivän jälkeen.

Tiedustelut, ilmoittautumiset ja maksut Lyttylän Liikenteen yhteistyökumppanille, joka on myös matkan vastuullinen järjestäjä Matkatoimisto Matkatuuli Oy / Sari puh. 044 242 0060.

Tervetuloa mukaan upealle retkelle eteläisen Suomen kesäisiin suosikkikohtaisiin!

KESÄN KIEHTOVA SUVIRETKI ETELÄISEEN SUOMEEN 15.-16.07.2022 (pe-la)

340,00  sis. alv.

KESÄN KIEHTOVA SUVIRETKI TODELLINEN TOIVEMATKA ETELÄISEEN SUOMEEN 15.-16.7.2022 (pe-la) PORISTA MATKAKESKUS KLO 07:00 RAUMAN LINJA-AUTOASEMA 07:45. RETKEN HINTA 340 € / hlö

MATKAVARAUKSET MATKATOIMISTO MATKATUULI / SARI p. 044 242 0060

Paikkoja jäljellä

Yksityiskohdat

Lähtö: 15.07.2022 07:00
Porin matkakeskus

Välietapit
15.07. 07:45
Rauman linja-autoasema

Saapuminen: 16.07.2022 22:30
Porin matkakeskus