Esittely

Kulttuurikierroksen aluksi vierailemme Hattulassa sijaitsevassa 1800-luvulta peräisin olevassa empire tyylisessä Inkalan kartanossa. Talon emäntä kertoo meille tarinoita kartanon historiasta samalla kun me nautimme aamupäiväkahvit kartanon kodikkaassa salissa. Seuraavaksi ajamme entiseen Karlbergin kartanon alueelle (nyk. Aulanko), joka on täynnä romantiikkaa, historiaa ja nähtävyyksiä. Ihastuksen kohteena on myös satumaisen kaunis puistometsä. Upeiden maisemien jälkeen suuntaamme kohti Hauhoa. Hauhon kylän läheisyydessä on päivän lounaspaikkamme Matkailukeskus Iloranta. Ilorannassa tarjottava ruoka on lähiruokaa hämäläisistä järvistä, pelloilta ja metsästä. Ilorannassa hyvällä ja maukkaalla ruoalla on pitkät perinteet paikan historiassa. Käytössä on edelleen reseptejä, jotka ovat olleet Ilorannan käytössä jo ammoisina aikoina. Ilorannassa ruoka tehdään aina rakkaudella. Runsaan Hämäläisenpitopöytä ruokailun jälkeen menemme tutustumaan Hauhon ylpeys, Hauhon harmaakivikirkkoon, vaikuttavaa jyhkeyttä 1800-luvulta. Historiallinen vierailukohde on myös kylän vaikuttava Wanha Raitti, joka on yksi parhaiten säilyneistä kyläkokonaisuuksista maassamme. Seuraavaksi oppaamme johdattaa meidät mielenkiintoiseen Alvettulan kylään, jossa tutustumme Niskavuoren sukukronikan tunnettuun kylämiljööseen. Poikkeamme myös suositussa, vanhassa kyläkaupassa. Paluumatkalla piipahdamme tutustumaan Hämeen vanhinta kirkkoa Hattulan pyhänristinkirkkoa ulkoapäin (rakennettu 1300-1500-luvuilla), joka on Suomen merkittävimpiä kivikirkkoja. Viimeinen vierailukohde on Lepaan kuuluisa kartanoalue, jossa nykyään toimii Lepaan maineikas viinitila. Tutustumiskierroksen jälkeen meillä on mahdollisuus ostaa tilan laadukkaita viinejä. Kotimatkan teemme Urjalan maisematien ja Huittisten kautta Poriin (saapumisaika n. klo 21:30). Paluuaika viitteellinen.
Hämeen vanhat kylät ja kartanot tarjoavat meille mielenkiintoista kulttuurihistoriaa ja kartanoromantiikkaa. Lähde mukaan upealle retkelle historiallisen lumoaviin maisemiin Hämeessä. 

Matkaohjelma

Lähdemme klo 06:45 Porin matkakeskuksen tilausajolaiturilta Forssan kautta Hämeenlinnaan, josta retkemme opas liittyy seuraamme. Matkalla pieni huoltotauko Forssan Autokeitaalla. Retkikierroksemme paluu Poriin on noin klo 21:30

RETKEN HINTA 95 € / hlö Hintaan sisältyy bussimatkat, vierailu ja aamukahvitarjoilu Inkalan Kartanossa, lounas Matkailukeskus Iloranta, retkipäivän oppaan palvelut.

SITOVAT VARAUKSET VIIMEISTÄÄN 03.06.2022

Varaukset nettisivuillamme www.lyttylanliikenne.fi

Myös puhelinvaraukset Arja Sjöblom 044 55 99 591 tai Miikka Sjöblom 044 55 99 602. Muista ilmoittaa mahdolliset ruoka-aineallergiat.

Maksut Lyttylän Liikenteen tilille FI31 5700 8120 3041 70 Myös pankkikorttimaksu kuljettajalle mahdollista matkapäivänä. 

Matkaehdot:

Matkojen hinnat eivät sisällä peruutusturvaa, joten suosittelemme matkavakuutuksen ottamista!

Noudatamme yleisiä valmismatkaehtoja, joiden lisäksi on Lyttylän Liikenne Oy:n omat ehdot, koskien matkavarausten peruuttamista.

Pohjoismaat, Baltia sekä kotimaan matkat, jotka sisältävät hotellimajoituksen:

  • 30 vuorokautta ennen matkaa ei tule peruutuskuluja
  • 29-14 vuorokautta ennen matkaa peruutuskulut ovat 10% matkan hinnasta
  • 13-7 vuorokautta ennen matkaa peruutuskulut ovat 50% matkan hinnasta
  • Alle seitsemän vuorokautta ennen matkaa peruutuskulut ovat 100% matkan hinnasta.

Kotimaan päivämatkat:

  • 14 vuorokautta ennen matkaa ei tule peruutuskuluja.
  • 13-7 vuorokautta ennen matkaa peruutuskulut ovat 10% matkan hinnasta.
  • 6-3 vuorokautta ennen matkaa peruutuskulut ovat 50% matkan hinnasta
  • Alle kolme vuorokautta ennen matkaa peruutuskulut ovat 100% matkan hinnasta.

Valmisryhmien matkat:

  • Aina erillisen sopimuksen mukaan, riippuen matkasta ja matka-ajasta.

INKALAN KARTANO JA HÄMEEN VANHAT KYLÄT 11.06.2022 lauantai klo 06:45 Porin Matkakeskus

95,00  sis. alv.

Inkalan kartano ja Hämeen vanhat kylät matka tarjoaa meille mielenkiintoista kulttuurihistoriaa ja kartanoromantiikkaa. Lähde mukaan upealle retkelle historiallisesti loistaviin kulttuurimaisemiin.

Paikkoja jäljellä

Yksityiskohdat

Lähtö: 11.06.2022 06:45
Porin Matkakeskus tilausajolaituri nro 8

Saapuminen: 11.06.2022 21:30
Porin Matkakeskus