Esittely

“Suomussalmella tehtiin ihmeteko, joka jää sotahistorian kirkkaimmaksi tähdeksi”
Presidentti Kyösti Kallio

UUSIMME VIIME VUODEN MENESTYSMATKAN TOIVEIDEN MUKAAN

Retken hinta on 550 € / hlö jaetussa kahden hengen huoneessa.

Lisämaksusta yhden hengen huone + 120 €.

Hintaan sisältyy ohjelman mukainen bussimatka Lyttylän Liikenteen bussilla, aamiainen Kitusen kievari Virroilla, hotellimajoitus jaetussa kahden hengen huoneissa, 3 x aamiainen ja puolihoitoruokailut sekä kylpylän käyttö sen aukioloaikoina, opastetut kierrokset talvisotamuseossa ja Raatteentiellä sekä hernekeitto + pannari, opastettu vierailu Kalle Päätalon nuoruudenkodissa, lounas Oulangan kansallispuiston ravintolassa, Valamon luostarin opastus ja ruokailu ravintolan noutopöydästä sekä sisäänpääsymaksut retken vierailukohteisiin.

Matkalle mukaan mahtuu 46 henkilöä ja paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.

Sitovat ilmoittautumiset ja maksut 19.05.2024 mennessä.

Lisätiedot matkasta J-P Vironen p. 044 55 99 604

Sitovat matkavaraukset 

Arja Sjöblom 044 55 99 591 tai Miikka Sjöblom 044 55 99 602

www.lyttylanliikenne.fi

HUOM!! KOHTEISSA MAASTOSSA KÄVELYÄ, JOTEN MATKA EI SOVELLU LIIKUNTA RAJOITTEISILLE.

Suosittelemme matkavakuutuksen tekemistä ennen matkalle lähtöä oman perusturvan takaamiseksi matkan aikana.

Noudatamme yleisiä valmismatkaehtoja, joiden lisäksi on Lyttylän Liikenne Oy:n omat ehdot, koskien matkavarausten peruuttamista.

Pohjoismaat, Baltia sekä kotimaan matkat, jotka sisältävät hotellimajoituksen:

  • 30 vuorokautta ennen matkaa ei tule peruutuskuluja
  • 29-14 vuorokautta ennen matkaa peruutuskulut ovat 10% matkan hinnasta
  • 13-7 vuorokautta ennen matkaa peruutuskulut ovat 50% matkan hinnasta
  • Alle seitsemän vuorokautta ennen matkaa peruutuskulut ovat 100% matkan hinnasta.

 

 

 

Matkaohjelma

  1. päivä (ti) Rauma – Pori – Jyväskylä – Kuopio – Kajaani – Suomussalmi

Lähdemme klo 7.00 Lyttylän Liikenteen bussilla, Porin matkakeskuksesta kaunista Järvi-Suomen tietä Jyväskylään ja edelleen Suomussalmelle. Matkalla nautimme aamiaisen Kitusen kievarissa Virroilla. Kuopion Juustoportissa pidämme omakustanteisen lounastauon. Suomussalmessa majoitumme kolmeksi yöksi Kiannon Kuohut kylpylähotelliin. Yhteisen illallisen nautimme hotellin ravintolassa. Kylpylän käyttö sisältyy majoitushintaan kylpylän aukioloaikoina.

  1. päivä (ke) Raatteentie

Hotelliaamiaisen jälkeen lähdemme Raatteentien kierrokselle sotahistoriaan erikoistuneen oppaan johdolla. Opaskierroksen aikana tutustumme merkittäviin taistelupaikkoihin ja alueella oleviin muistomerkkeihin, kuten vaikuttavaan Talvisodan Monumentti kivikenttään ja sen keskellä olevaan Avara Syli muistomerkkiin. Merkittävä vierailukohde on myös Talvisotamuseo, jossa on runsaasti nähtävää, talvi- ja jatkosodan kalustoa ja erilaista esineistöä. Kierroksen aikana nautimme lounaaksi perinteisen hernesopan ja maukkaan pannarin. Illallinen tarjoillaan hotellin ravintolassa ja ennen illallista on mahdollisuus nauttia kylpylän virkistävistä palveluista. Yhteinen illallinen hotellin ravintolassa

  1. päivä (to) Suomussalmi – Taivalkoski – Kuusamo – Suomussalmi

Aamiaisen jälkeen ajamme aluksi Taivalkoskelle, jossa sijaitsee kirjailija ja professori Kalle Päätalon lapsuudenkoti Kallioniemi. Paikallisen oppaan kertomana, saamme todentuntuisen kuvan kansalliskirjailijamme kotiseudusta sekä pienviljelijä- ja metsä-työmiesperheen arkisesta elämästä. Pistäydymme myös vuonna 1883 perustetussa ja Kalle Päätalonkin tunnetuksi tekemässä Jalavan kaupassa, joka on Suomen vanhin edelleen toiminnassa oleva kauppa.

Iltapäivällä retkemme jatkuu päivän pääkohteeseen Kuusamossa. Tutustumme Oulangan kansallispuiston vaikuttavaan luontokohteeseen Kiutakönkääseen, Suomen komeimpaan vesiputoukseen. Luontokeskuksessa voimme tutustua monipuolisiin luontonäyttelyihin sekä auditorion videonäytöksiin. Maittavan keittolounaan nautimme luontokeskuksen Ravintola Talonpojassa.

Palaamme takaisin hotelliin ja illallisen nautimme tuttuun tapaan hotellin ravintolassa.

 

  1. päivä (pe) Suomussalmi – Heinävesi – Pori – Rauma

Aamiaisen jälkeen ajamme Heinävedelle Valamon historialliseen luostariin. Matkalla pidämme taukoja. Paikallisoppaan johdolla tutustumme rauhaisaan luostarielämään ja mielenkiintoiseen ortodoksikulttuuriin. Päivän lounas on tarjolla luostarin Ravintola Trapesan noutopöydästä. Kotimatkalla pidämme tarpeen mukaan matkataukoja ja Poriin saavumme myöhään illalla.

Matkalle otamme 46 henkilöä ilmoittautumisjärjestyksessä.

SITOVAT MATKAVARAUKSET

Arja Sjöblom p. 044 55 99 591 tai Miikka Sjöblom p. 044 55 99 602

www.lyttylanliikenne.fi

 

 

ALKUKESÄN RETKI HISTORIALLISELLE RAATTEENTIELLE JA JYLHÄNKAUNIISEEN KUUSAMOON 11.-14.06.2024 (ti-pe) 550€ / hlö 2 henkilöä samassa huoneessa

550,00  sis. alv.

Matkalla tutustumme Raatteentien taistelun tapahtumapaikkoihin Suomussalmella sekä Kuusamossa Oulangan upeaan kansallispuistoon ja sen vaikuttavaan luontoelämykseen, Suomen komeimpaan vesiputoukseen Kiutakönkääseen. Vierailemme myös Kalle Päätalon mielenkiintoisessa nuoruudenkodissa Taivalkoskella sekä Heinäveden tunnelmallisessa luostarissa.

MATKAN HINTA 550 € / HLÖ JAETUSSA KAHDEN HENGEN HUONEESSA

LÄHTÖ RAUMAN LINJA-AUTOASEMALTA KLO 06:15

PORIN MATKAKESKUS KLO 07:00

 

Paikkoja jäljellä

Yksityiskohdat

Lähtö: 11.06.2024 07:00
Rauman linja-autoasema klo 06:15 Porin matkakeskus klo 07:00

Saapuminen: 14.06.2024 23:00
Porin matkakeskus noin klo 23:00 Rauman linja-autoasema noin klo 23:50