Esittely

“Suomussalmella tehtiin ihmeteko, joka jää sotahistorian kirkkaimmaksi tähdeksi”
Presidentti Kyösti Kallio

Retken hinta on 420 € / hlö jaetussa kahden hengen huoneessa.

Lisämaksusta yhden hengen huone + 93 €. 

Hintaan sisältyy ohjelman mukainen bussimatka, hotellimajoitus jaetussa kahden hengen huoneissa, 3 x aamiainen ja puolihoitoruokailut sekä kylpylän käyttö sen aukioloaikoina, opastetut kierrokset talvisotamuseossa ja Raatteentiellä sekä hernekeittotarjoilu, opastettu vierailu Kalle Päätalon nuoruudenkodissa, lounas Oulangan kansallispuiston ravintolassa, Valamon luostarin opastus ja päivällinen ravintolan noutopöydästä sekä sisäänpääsymaksut retken vierailukohteisiin.

Matkalle otetaan noin 40 henkilöä ja paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.

Sitovat ilmoittautumiset ja maksut 19.10.2021 mennessä.

Arja Sjöblom 044 55 99 591 tai Miikka Sjöblom 044 55 99 602

Maksut Lyttylän Liikenteen tilille FI31 5700 8120 3041 70

HUOM!! MATKA EI SOVI LIIKUNTARAJOITTEISILLE

 

 

Matkaohjelma

  1. päivä (la) Pori – Jyväskylä – Kuopio – Kajaani – Suomussalmi

Rauman linja-autoasemalta klo 06:15 liitäntäkuljetus Poriin. Lähdemme klo 7.00 Porin matkakeskuksesta kaunista Järvi-Suomen tietä Jyväskylään ja edelleen Suomussalmelle. Majoitumme kolmeksi yöksi Kiannon Kuohut kylpylähotelliin. Illallisen nautimme hotellin ravintolassa. Kylpylän käyttö sisältyy majoitushintaan kylpylän aukioloaikoina.

  1. päivä (su) Raatteentie

Hotelliaamiaisen jälkeen lähdemme Raatteentien kierrokselle sotahistoriaan erikoistuneen oppaan johdolla. Opaskierroksen aikana tutustumme merkittäviin taistelupaikkoihin ja alueella oleviin muistomerkkeihin, kuten vaikuttavaan Talvisodan Monumentti kivikenttään ja sen keskellä olevaan Avara Syli muistomerkkiin. Merkittävä vierailukohde on myös Talvisotamuseo, jossa on runsaasti nähtävää, talvi- ja jatkosodan kalustoa ja erilaista esineistöä. Kierroksen aikana nautimme perinteisen hernesopan aidossa taistelumaastossa. Illallinen tarjoillaan hotellin ravintolassa ja ennen illallista on mahdollisuus nauttia kylpylän virkistävistä palveluista.

  1. päivä (ma) Suomussalmi – Taivalkoski – Kuusamo – Suomussalmi

Aamiaisen jälkeen ajamme aluksi Taivalkoskelle, jossa sijaitsee kirjailija ja professori Kalle Päätalon lapsuudenkoti Kallioniemi. Paikallisen oppaan kertomana, saamme todentuntuisen kuvan kansalliskirjailijamme kotiseudusta sekä pienviljelijä- ja metsä-työmiesperheen arkisesta elämästä. Pistäydymme myös vuonna 1883 perustetussa ja Kalle Päätalonkin tunnetuksi tekemässä Jalavan kaupassa, joka on Suomen vanhin edelleen toiminnassa oleva kauppa.

Iltapäivällä retkemme jatkuu päivän pääkohteeseen Kuusamossa. Tutustumme Oulangan kansallispuiston vaikuttavaan luontokohteeseen Kiutakönkääseen, Suomen komeimpaan vesiputoukseen. Luontokeskuksessa voimme tutustua monipuolisiin luontonäyttelyihin sekä auditorion videonäytöksiin. Maittavan keittolounaan nautimme luontokeskuksen Ravintola Talonpojassa.

Palaamme takaisin hotelliin ja illallisen syömme tuttuun tapaan hotellin ravintolassa.

 

  1. päivä (ti) Suomussalmi – Heinävesi – Pori

Aamiaisen jälkeen ajamme Heinävedelle Valamon historialliseen luostariin. Paikallisoppaan johdolla tutustumme rauhaisaan luostarielämään ja mielenkiintoiseen ortodoksikulttuuriin. Päivän lounas on tarjolla luostarin Ravintola Trapesan noutopöydästä. Kotimatkalla pidämme tarpeen mukaan matkataukoja ja Poriin saavumme myöhään illalla.

Matkalle otamme noin 40 hlö ilmoittautumisjärjestyksessä.

 

RETKI HISTORIALLISELLE RAATTEENTIELLE JA JYLHÄNKAUNIISEEN KUUSAMOON 23.- 26.10.2021 la-ti (4pv)

420,00  sis. alv.

Matkalla tutustumme Raatteentien taistelun tapahtumapaikkoihin Suomussalmella sekä Kuusamossa Oulangan upeaan kansallispuistoon ja sen vaikuttavaan luontoelämykseen, Suomen komeimpaan vesiputoukseen Kiutakönkääseen. Vierailemme myös Kalle Päätalon mielenkiintoisessa nuoruudenkodissa Taivalkoskella sekä Heinäveden tunnelmallisessa luostarissa.

 

Ei paikkoja jäjellä
Tiedustele peruutuspaikkoja
Soita...
tai jätä yhteydenottopyyntö:

Yksityiskohdat

Lähtö: 23.10.2021 07:00
Porin matkakeskus tilausajolaituri nro 8

Välietapit
23.10. 06:15
LIITÄNTÄKULJETUS RAUMAN LINJA-AUTOASEMALTA PORIIN

Saapuminen: 26.10.2021 23:59
Porin Matkakeskus sekä liitäntäkuljetus Raumalle