Esittely

Meren äärellä sijaitseva Kristiinankaupunki on yksi Suomen kauneimpiin lukeutuva pikkukaupunki.
Paikallisen oppaan johdolla lähdemmekin tutustumaan tähän idylliseen rantakaupunkiin ja sen historialliseen puutalomiljööseen. Vierailemme myös 1700-luvulla rakennetussa Ulrika Eleonoran historiallisesti vaikuttavassa puukirkossa. Lisäksi Suomen kapein kuja – Kissanpiiskaajankuja -, komea raatihuone kellotorneineen, näyttävä Myllykallio ja historialliset tullituvat, tulevat meille tutuiksi. Kierroksen jälkeen pidämme lyhyen, noin tunnin mittaisen tauon, jolloin voimme omatoimisesti tutustua ihastuttavaan vanhaan kaupunkiin, shoppailla pikkuputiikeissa tai nauttia maukkaat leivoskahvit paikallisessa kahvilassa.

Kaupunkikierroksen jälkeen on vuorossa todellinen elämyskohde, kun saamme nauttia kuuluisan lounaan kansainvälisestikin maineikkaassa Lind´s Kökin kasvihuoneravintolan trooppisessa ympäristössä.
Seuraava retkikohde on merkittävän suosion saaneen laulajan ja taiteilija Anne Mattilan taidegalleria. Aluksi nautimme kahvilan maineikkaat leivoskahvit ja kuulemme paikan esittelyn, mahdollisesti Annen itsensä kertomana.

Alueella on 15 erilaista rakennusta, joissa on esillä Annen noin 100 vaikuttavaa öljyvärimaalausta viidentoista vuoden ajalta. Alueella on myös myymälä, josta voit ostella mielenkiintoiset tuliaiset kotiin vietäväksi. Mielenkiintoinen kohde on myös vuonna 2016 valmistunut Taidepolku, jonka varrella voi lukea Anne Mattilan kauniita runoja sekä ihailla hänen maalauksiaan metsäisessä ympäristössä. Reitin pituus on noin 700 m ja sen varrelta löytyy myös pieni sinisen linnun pyhäkköPyhäkköä voi käyttää jopa vihkiseremonia paikkana. 

Matkaohjelma

Lähdemme Lyttylän Liikenteen bussilla 04.08.2021 klo 6.40 Rauman linja-autoasemalta ja ajamme Porin matkakeskukseen, josta lähdemme klo 7.20 kohti Kristiinankaupunkia. ( mukaan pääsee myös Rauma – Pori matkareitiltä sekä Noormarkun pikavuoropysäkiltä ) Pidämme kahvitauon Lankoskella Kahvila Köffissä. Opastettua kiertoajelua Kristiinankaupungissa sekä hetki omaa-aikaa omatoimiseen tutustumiseen pikku kaupungin keskustan nähtävyyksiin. Tämän jälkeen on lounas kasvihuone ravintola Lind´s kök. Lounaan jälkeen ajamme Karviaan, jossa tutustumme Anne Mattilan upeaan taidekahvilaan. Taidekahvilan jälkeen aloitamme kotimatkan. Paluu samaa matkareittiä. Porissa olemme noin klo 18:50 ja Raumalla noin klo 19:30. Paluumatkan kellonajat ovat viitteellisiä.

Retken hinta on 85 €/hlö. Hintaan sisältyy bussimatkat, oppaan palvelut Kristiinankaupungissa, upean lounas Lind´s Kökissä sekä vierailu ja leivoskahvit Anne Mattilan taidekahvilassa.
Sitovat ilmoittautumiset 27.07.2021 mennessä www.lyttylanliikenne.fi

Myös puhelin varaukset Arja Sjöblom 044 55 99 591 tai Miikka Sjöblom 044 55 99 602

Maksut Lyttylän Liikenteen tilille FI31 5700 8120 3041 70 tai suoraan
kuljettajalle käteisenä tasarahalla. Myös pankkikorttimaksu kuljettajalle.

Paikkoja matkalle varattuna 40 kpl, joten ole nopea varaamaan paikkasi matkalle.

Paikat varataan ilmoittautumisjärjestyksessä. 

ELOKUUN TOIVEMATKA IDYLLISEEN KRISTIINANKAUPUNKIIN, ANNE MATTILAN TAIDEKAHVILAAN SEKÄ LIND´S KÖKIIN 04.08.2021 keskiviikko

85,00  sis. alv.

KOE KESÄN KOLME SUOSIKKIKOHDETTA SAMALLA RETKELLÄ

Paikkoja jäljellä

Tiedustele peruutuspaikkoja
Soita...
tai jätä yhteydenottopyyntö:

Yksityiskohdat

Lähtö: 04.08.2021 06:40
RAUMAN LINJA-AUTOASEMA

Välietapit
04.08. 07:20
Porin Matkakeskus tilausajolaituri n:ro 8

Saapuminen: 04.08.2021 19:30
Porin Matkakeskun noin klo 18:50 ja Rauman linja-autoasema noin klo 19:30