Esittely

Kulttuurikierroksen aluksi vierailemme Hattulassa sijaitsevassa 1800-luvulta peräisin olevassa empire tyylisessä Inkalan kartanossa. Talon emäntä kertoo meille tarinoita kartanon historiasta samalla kun me nautimme aamupäiväkahvit kartanon kodikkaassa salissa. Seuraavaksi ajamme entiseen Karlbergin kartanoon (nyk. Aulanko), joka on täynnä romantiikkaa, historiaa ja nähtävyyksiä. Ihastuksen kohteena on myös satumaisen kaunis puistometsä. Yksi retkemme pääkohde on Hauholla sijaitseva Hahkialan keskiaikainen kartanolinna. Barokkityylinen päärakennus ja piharakennukset (1600-1800-luvulta) ovat ainutlaatuiset nähtävyyskohteet. Kartanon vieraanvaraisuudesta ovat nauttineet presidentit kuin myös merkkihenkilöt. Nyt mekin nautimme kartanon maukkaan lounaan arvokkaassa ympäristössä. Ikimuistoisen kartanokierroksen jälkeen seuraava tutustumiskohde on Hauhon ylpeys, Hauhon harmaakivikirkko, vaikuttavaa jyhkeyttä 1800-luvulta. Historiallinen vierailukohde on myös kylän vaikuttava Wanha Raitti, joka on yksi parhaiten säilyneistä kyläkokonaisuuksista maassamme. Seuraavaksi oppaamme johdattaa meidät mielenkiintoiseen Alvettulan kylään, jossa tutustumme Niskavuoren sukukronikan tunnettuun kylämiljööseen. Poikkeamme myös suositussa, vanhassa kyläkaupassa. Paluumatkalla piipahdamme tutustumaan Hämeen vanhinta kirkkoa ulkoapäin (rakennettu 1300-1500-luvuilla), joka on Suomen merkittävimpiä kivikirkkoja. Viimeinen vierailukohde on Lepaan kuuluisa kartano, jossa nykyään toimii Lepaan maineikas viinitila. Tutustumiskierroksen jälkeen meillä on mahdollisuus ostaa tilan laadukkaita viinejä. Kotimatkan teemme Urjalan maisematien ja Huittisten kautta Poriin (saapumisaika n. klo 20:30).
Hämeen vanhat kylät ja kartanot tarjoavat meille mielenkiintoista kulttuurihistoriaa, kulttuurihistoriaa ja kartanoromantiikkaa. Lähde mukaan upealle retkelle historiallisesti loistaviin kulttuurimaisemiin.

Matkaohjelma

Lähdemme klo 7.00 Porin matkakeskuksen tilausajolaiturilta Forssan kautta Hämeenlinnaan, josta retkemme opas liittyy seuraamme. Matkalla pieni huoltotauko. Retkikierroksemme paluu Poriin on noin klo 21:00

RETKEN HINTA 90€/hlö Hintaan sisältyy bussimatkat, vierailu ja aamukahvitarjoilu Inkalan Kartanossa, vierailu ja kartanon upea lounas Hankialan Kartanossa sekä retkipäivän oppaan palvelut.
Retkikohteiden kovan kysynnän vuoksi saimme vapaat vierailuajat vasta kesäkauden lopussa. Nyt onkin syytä ensitilassa hankkia retkipaikat tälle suositulle retkelle. SITOVAT VARAUKSET VIIMEISTÄÄN 25.8.2021

Varaukset myös nettisivuillamme www.lyttylanliikenne.fi

Myös puhelinvaraukset Arja Sjöblom 044 55 99 591 tai Miikka Sjöblom 044 55 99 602. Muista ilmoittaa mahdolliset ruoka-aineallergiat.

Maksut Lyttylän Liikenteen tilille FI31 5700 8120 3041 70 tai suoraan kuljettajalle käteisenä tasarahana. Myös pankkikorttimaksu kuljettajalle.

HÄMEEN VANHAT KARTANOT JA KYLÄT 01.09.2021 keskiviikko

90,00  sis. alv.

Hämeen vanhat kylät ja kartanot tarjoavat meille mielenkiintoista kulttuurihistoriaa, kulttuurihistoriaa ja kartanoromantiikkaa. Lähde mukaan upealle retkelle historiallisesti loistaviin kulttuurimaisemiin.

Paikkoja jäljellä

Tiedustele peruutuspaikkoja
Soita...
tai jätä yhteydenottopyyntö:

Yksityiskohdat

Lähtö: 01.09.2021 07:00
Porin Matkakeskus tilausajolaituri nro 8

Saapuminen: 01.09.2021 21:00
Porin Matkakeskus